Δωρεάν resources ήχου

published on

Παρέα με τα της εικόνας, πάνε και τα του ήχου. Κάθε καλή ταινία -μικρού μήκους ή ούτε καν απαραίτητα ταινία- *πρέπει* να ξεχωρίζει για τον σωστό της ήχο. Υπάρχουν ταινίες δηλαδή που είναι ομολογουμένως... μη-καλές, λόγω όμως του εξαιρετικού τους ήχου μας φαίνονται καλές! Κι επειδή δε μπορούμε να έχουμε πάντα έναν ηχολήπτη στη διάθεσή μας ή ακόμη κι αν τον έχουμε, μπορεί να μην καταφέρουμε να γράψουμε τους ήχους που θέλουμε, καλό είναι να έχουμε στο νου μας κάποιες δωρεάν on-line πηγές. Από την άλλη μεριά, πολλές φορές αναζητούμε μουσική που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε κάποιο film μας. "Μπορούμε" σημαίνει πως είναι copyright free ή πως μας έχουν δώσει ή έχουμε αγοράσει τα δικαιώματα. Το παρόν post θα προσπαθήσει να αποτελέσει κάτι σαν έναν «σελιδοδείκτη» για να βρίσκουμε εύκολα και γρήγορα τους ήχους που χρειαζόμαστε.

Σημείωση! Τα links που ακολουθούν μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξουν και να δημιουργηθούν προβλήματα με την εύρεση του υλικού. Τυχόν broken links θα διορθώνονται {ή αφαιρούνται} κατά καιρούς, όχι απαραίτητα όμως άμεσα. Με μικρή έρευνα πάντως είναι πιθανόν να βρεθούν τα σωστά links εύκολα από τον καθένα. Προς το παρόν, έχουν τσεκαριστεί ότι δουλεύουν στις 6 Οκτωβρίου 2015, ημερομηνία ενημέρωσης του post.

Για αρχή δωρεάν sound effects, ίσως βρείτε και μουσικές αλλά σε μικρή αναλογία.


Στη συνέχεια, δωρεάν μουσικές. Και ναι, στο δεύτερο link μπορείτε να διαλέξετε από κομμάτια του... Moby!


Επίσης, θα ήθελα να προσθέσω και κάποια links από site με επί πληρωμή περιεχόμενο καθώς είναι ιδιαίτερα χρήσιμα και θα ήταν κρίμα να τα παραβλέψει κάποιος αν τυχόν δε βρει αυτό που ψάχνει στα παραπάνω. Από την άλλη, ίσως βρείτε και δωρεάν περιεχόμενο σε κάποια από τα παρακάτω, καθώς όμως δεν είναι αυστηρά δωρεάν, τα βάζω στη λίστα με τα επί πληρωμή. Έτσι, έχουμε επιπλέον...


Η παρούσα λίστα μπορεί να ανανεωθεί πανεύκολα αν έχεις κάποιο link να προσθέσεις, για αυτό τον σκοπό μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα σχόλια ακριβώς από κάτω!